Ga naar content Ga naar navigatie

Wiellager goedkoop online bestellen

6.053 Product(en)
*Adviesprijs: aanbevolen prijs van de producent

Wiellager

De wiellager is gemonteerd of geperst tussen het fuseestuk en de wielen van uw auto. De wiellager zorgt er voor dat de draaiende beweging van het wiel mogelijk is en maakt daardoor deel uit van de wielophanging van uw auto. Wiellagers staan bloot aan grote krachten en zijn dus een slijtagegevoelig onderdeel van uw auto. De wiellagers bevinden zich in een lagerbus met daarin 2 rollagers. De wiellagers in een lagerbus zijn zelfsmerend en de keerringen beschermen de lagers tegen vocht en vuil waardoor ze praktisch onderhoudsvrij zijn. Als uw auto ABS heeft dan kan de wiellager voorzien zijn van een ABS sensorring. Dit type wiellager kan alleen vervangen worden met behulp van een hydraulische pers.

Wiellager vervangen

"Wiellagers zijn slijtagegevoelig. Een kapotte wiellager is te herkennen aan:- een brommend, fluitend of zingend geluid tijdens het rijden,- een gevoel als rijden met een lekke band.Het brommende geluid klinkt harder als u met hogere snelheid door een bocht rijdt. Vaak hoort u het geluid alleen maar als u óf naar links óf naar rechts stuurt. Als u zeker wilt weten of het om een defecte wiellager gaat dan kunt u uw auto naar de garage brengen. Te lang doorrijden met een kapotte wiellager kan zorgen voor veel schade aan uw auto."

Wiellager online bestellen

De moderne wiellagers zijn alleen te vervangen met een hydraulische pers. Als u weet welke wiellager kapot is, dan kunt u deze online bestellen en laten vervangen door een vakgarage of een gediplomeerd monteur die de kapotte wiellager op de juiste manier op uw auto kan monteren.

Feedback