Ga naar content Ga naar navigatie

De watersensor is een sensor die vooral gebruikt wordt bij common railmotoren met een injectiesysteem. Het filter zit aangesloten op het brandstoffilter van je auto. Een andere naam voor deze sensor is WiF (Water in Fuel) sensor. Bij het starten van een dieselauto gaat de brandstof eerst door een waterafscheider heen die het water uit de brandstof filtert. De watersensor meet het niveau van het water in de waterafscheider. Als dit niveau boven een maximale waarde komt, dan stuurt de sensor een signaal naar de boordcomputer of er gaat een lampje op het dashboard branden.

Voertuigselectie
Verfijn zoek

Hoe werkt een watersensor?

3 Product(en)
Sensor, Watersensor-brandstoftoevoer
ASHUKI
Sensor, Watersensor-brandstoftoevoer
Y024-17
€ 10,23
Art.nr.:  13415695

Prijs per stuk
Prijs incl. BTW
excl. verzendkosten
leverbaar
Details
Sensor, Watersensor-brandstoftoevoer
ASHUKI
Sensor, Watersensor-brandstoftoevoer
Y024-19
€ 12,44
Art.nr.:  15820616

Prijs per stuk
Prijs incl. BTW
excl. verzendkosten
leverbaar
Details
*Adviesprijs: aanbevolen prijs van de producent

De watersensor beschermt de motor tegen waterschade

De watersensor meet het verschil in elektrische geleidbaarheid tussen diesel en water met 2 elektrodes. Teveel water in de brandstof leidt tot vrij water in het brandstofsysteem. Hierbij kan de hogedrukpomp beschadigd raken en kunnen problemen met de smering optreden. Komt er structureel teveel water in het brandstofsysteem dan kan er corrosie optreden aan bijvoorbeeld brandstofleidingen. Als het water bij de verstuivers komt, dan kan de naald van de verstuivers blijven hangen waardoor er geen inspuiting plaatsvindt en de motor kan stoppen.

Voorkom schade aan de verstuivers met een nieuwe watersensor

Een kapotte watersensor zal een slecht signaal afgeven aan de boordcomputer, of erger nog, helemaal geen signaal afgeven. Zo merk je niet op tijd dat er teveel water in het brandstofsysteem zit waardoor schade kan ontstaan. Vervang de kapotte sensor door een nieuwe watersensor van autoonderdelen-direct.nl. Laat bovendien bij elke onderhoudsbeurt het water uit de dieselfilter lopen via de speciale aftapplug.

Feedback