Ga naar content Ga naar navigatie

Veerpootbevestiging/ Ophanging goedkoop online bestellen

3.886 Product(en)
Voering, Veerpoot
KYB
Voering, Veerpoot
SM9708
Inbouwkant:  Achteras
Adviesprijs*: € 24,08 € 14,79
Art.nr.:  11226745

Prijs per stuk
Prijs incl. BTW
excl. verzendkosten
Op voorraad
Details
*Adviesprijs: aanbevolen prijs van de producent

Veerpoot

"De veerpoot zit op de vooras van de auto en maakt hiermee deel uit van de wielophanging. Dit type wielophanging, ook wel MacPherson wielophanging genoemd, is licht en makkelijk te produceren en wordt in moderne auto’s vaak toegepast. De veer zit gemonteerd om de schokdemper en de hele veerpoot is tegelijkertijd de bovenste draagarm die het fuseestuk via de fuseekogel met de carrosserie verbindt. In het bovenste deel van de veerpoot zit een veerpootlager die de draaiende beweging van het sturen op moet vangen. De veerpoot vervult de volgende functies:- zorgen dat het wiel onder de juiste hoek onder de auto staat,- zorgen voor juiste sporing van de wielen,- opvangen van krachten bij optrekken, remmen, bochten, in- en uitveren.Als bij een aanrijding de veerpoot beschadigd raakt, dan merkt u dat de auto uit balans is met rijden."

Hoe herkent u een kapotte veerpoot?

Een veerpoot die niet goed werkt is merkbaar aan het weggedrag van uw auto. Soms is alleen de veerpootlager kapot waardoor het veren niet meer soepel gaat. Als de veerpoot niet goed werkt, dan merkt u dat aan een gebrekkige schokdemping. De uitlijning van de wielen is soms ook niet in orde waardoor de auto “hobbelend” rijdt en uit balans is.

Nieuwe veerpoot bestellen

De veerpoot en de veerpootlagers zijn vrij kwetsbaar, met name als u met hoge snelheid door een gat in de weg bent gereden of hard over een verkeersdrempel bent gegaan dan kan de wielophanging beschadigd raken. Bestel uw nieuwe veerpoot of veerpootlager dan online bij ons en laat uw auto repareren en uitlijnen zodat u weer veilig de weg op kunt.

Feedback