Ga naar content Ga naar navigatie

Het toevoersysteem voor brandstof vanuit de brandstoftank naar de motor bestaat uit de opvoerpomp aangevuld met een zuigstraalpomp. Beide pompen bevinden zich in de brandstoftank achterin je auto. Ze hebben echter verschillende functies. De meeste auto's hebben een tweetraps opvoerpomp met daarin 2 pompen: de waaierpomp en de tandwielpomp. Via de waaierpomp gaat de brandstof door het brandstoffilter naar een speciaal reservoir. Als je weinig brandstof in je tank hebt en een lange bocht moet nemen, dan gaat alle benzine naar 1 kant van de tank en dan zou je motor geen brandstof krijgen.

Het brandstof toevoersysteem : opvoerpomp en zuigstraalpomp

862 Product(en)
*Adviesprijs: aanbevolen prijs van de producent

Eén brandstoftank, twee pompen

De brandstof uit het bufferreservoir wordt door de tandwielpomp onder hoge druk naar de motor gepompt. Er wordt altijd veel meer brandstof naar de motor gepompt dan nodig is. Dit wordt gedaan om druk op te bouwen in de brandstoftoevoerleidingen. Omdat een tank uit twee helften bestaat, moet elke helft voorzien zijn van een pomp. Aan de ene kant zit de opvoerpomp en aan de andere kant de zuigstraalpomp. Deze pomp pompt de brandstof van de linker tankhelft naar de rechter helft waar het door de opvoerpomp verder de leidingen in gepompt wordt.

Je nieuwe opvoerpomp snel besteld en snel in huis

Bij een kapotte opvoerpomp of zuigstraalpomp zal er veel brandstof in de tank blijven zitten. Bovendien krijgt de motor weinig of geen brandstof meer waardoor deze zal gaan haperen. Is één van je pompen kapot, bestel dan een nieuwe op autoonderdelen-direct.nl. Hiermee bespaar je geld en je pomp wordt snel thuis bezorgd.

Feedback