Ga naar content Ga naar navigatie

Stuurkogel goedkoop online bestellen

6.611 Product(en)
*Adviesprijs: aanbevolen prijs van de producent

Stuurkogel

De stuurkogel vormt bij de wielen de verbinding tussen de stuurstang en het fuseestuk van de auto. De stuurkogel aan de wielkant is de buitenste stuurkogel en de kogel aan de stuurhuiskant heet de binnenste stuurkogel. De stuurkogel is een kogelverbinding die de bewegingen van het stuur vanuit het stuurhuis overbrengt naar de wielophanging. Door de kogelverbinding kan de stuurkogel de op- en neergaande beweging opvangen van het in- en uitveren en daarnaast functioneren als een draaiende verbinding. Door het rijden met de auto slijt de stuurkogel waardoor er speling kan ontstaan in de wielophanging.

Stuurkogel vervangen

"De stuurkogel is aan vervanging toe als er sprake is van:- kapotte stuurkogelhoes,- speling op de stuurkogel,- kapotte stuurhuishoes.U merkt niet altijd dat de stuurkogel aan vervanging toe is. Signalen die er op kunnen wijzen zijn: verhoogde bandenslijtage en afwijkende sporing, rammelende geluiden of afwijkend weggedrag van de auto. Bij de APK wordt de stuurkogel standaard nagekeken en als deze niet goed is dan is dat reden voor afkeuring."

Stuurkogel online bestellen

U kunt een vervangende stuurkogel eenvoudig online bestellen in onze webshop. Zelf een stuurkogel vervangen is af te raden om veiligheidsredenen. Bovendien heeft u speciaal gereedschap nodig om de stuurkogel vakkundig te kunnen demonteren zonder daarbij de fusee te beschadigen. U kunt natuurlijk wel een stuurkogel bestellen en deze door een gediplomeerd monteur op uw auto laten zetten. Zo bespaart u geld op uw onderdelen en wordt uw auto goed en vakkundig gerepareerd.

Feedback