Ga naar content Ga naar navigatie
Voertuigselectie
Verfijn zoek

Sportdemper goedkoop online bestellen

11 Product(en)
*Adviesprijs: aanbevolen prijs van de producent

Sportdemper

"De sportdemper is een uitlaatdemper die gebruikt kan worden om het geluid uit een sportieve uitlaat te benadrukken. De reguliere fabrieksdempers dempen het geluid van een uitlaat zo veel mogelijk, maar sommige autoliefhebbers horen toch liever wat meer geluid uit de uitlaat komen. Hier biedt de sportdemper uitkomst. De sportuitlaatdemper is een demper die de gewone einddemper en/of de middendempervan de uitlaat vervangt. Er zijn verschillende typen sportieve einddempers:- open einddemper,- schottendemper,- combinatie van open einddemper en schottendemper.De open einddemper bestaat uit een pijpwand met kleine gaatjes met daar overheen een geluiddempende vulstof. Deze demper werkt het best bij een hoog toerental waarbij de hoge tonen het beste gedempt worden. De schottendemper heeft een aantal tussenschotten waar de uitlaatgassen tegenaan botsen waardoor het geluid gedempt wordt. Dit type demper werkt juist het beste bij een laag toerental. "

Sportdemper monteren of vervangen

De sportdemper vervangt meestal een deel van de gewone uitlaat. De fabrieksdemper wordt eerst verwijderd en daarna wordt de sportdemper op de uitlaat gemonteerd. Het is goed om even stil te staan bij de wettelijke eisen die er zijn voor de geluidsniveaus die uit uitlaten kunnen komen. De uitlaat mag niet meer dan 2 db geluid produceren dan de waarde die in het voertuigreglement staat. Daarnaast moet de uitlaat over de gehele lengte gasdicht zijn en op de juiste manier gemonteerd zijn.

Sportdemper bestellen

De nieuwe sportdemper voor uw auto bestelt u gewoon online in onze onderdelenshop. Zodra u de demper binnen heeft dan kunt u deze zelf op uw uitlaat monteren, of het in de garage laten doen. Let daarbij goed op de wettelijke eisen waaraan de montage van een uitlaat en de sportdemper moeten voldoen.

Feedback