Ga naar content Ga naar navigatie

Spoorstangen en onderdelen vormen een belangrijk deel van de stuurinrichting van je auto. Spoorstangen of stuurstangen bevinden zich tussen het stuurhuis en het fuseestuk. Aan het ene uiteinde van de stang zit de buitenste stuurkogel (bij de fusee) en aan de andere kant de binnenste stuurkogel (bij het stuurhuis). Om de spoorstang heen zit een rubberen stuurhuishoes. De functie van de stuurstang bestaat uit het doorgeven van de stuurbeweging van het stuurhuis aan het fuseestuk. Bij het uitlijnen van je auto wordt de spoorstang afgesteld om zo de juiste sporing van de wielen van je auto te krijgen.

De functie van de spoorstangen en onderdelen

8.057 Product(en)
*Adviesprijs: aanbevolen prijs van de producent

Wanneer moet je de spoorstangen vervangen?

De verbinding tussen de stuurstang en de kogeluiteinden wordt bij het uitlijnen in- of uit gedraaid. Hierdoor wordt de stand van de fusees aangepast waardoor de wielen in een bepaalde stand komen te staan. Bij oudere auto's kunnen de kogeluiteinden of askoppelingen muurvast zitten waardoor ze niet los komen. Hierdoor kan de auto niet meer gebalanceerd worden. Daarnaast kan er speling op de stuurkogel zitten. In beide gevallen moet de spoorstang vervangen worden door een nieuwe. Controleer altijd de stuurhuishoes op beschadigingen. Als de hoes scheurt, dan komt er stof en vuil bij de binnenste stuurkogel die daardoor sneller slijt.

Nieuwe spoortangen en onderdelen bestel je voordelig online

Nieuwe spoorstangen en andere auto onderdelen voor de stuurinrichting van je auto bestel je heel simpel op autoonderdelen-direct.nl. Bij ons betaal je lage prijzen voor reserveonderdelen van premium kwaliteit. Zo ben je goedkoper uit dan bij je garage of dealer en bespaar je op de onderhoudskosten van je auto.

Feedback