Ga naar content Ga naar navigatie

Spanrol goedkoop online bestellen

1.662 Product(en)
*Adviesprijs: aanbevolen prijs van de producent

Spanrol

"De spanrol is een speciale rol die samen met de meelooprol de distributieriem van uw auto op spanning houdt. De spanrol heeft een veer en een regelschroef waarmee de rol in de juiste positie wordt gebracht. De spanrollen zijn onder te verdelen in 2 typen:- automatische spanrol,- manuele spanrol.De automatische spanrol is een rol waarmee de spanning op de distributieriem automatisch wordt ingesteld. Op de automatische spanners staat meestal een bewegende indicator en een markering voor de juiste positionering van de spanner zodat deze de distributieriem op de juiste manier spant. Bij de manuele spanrol moet de juiste spanning altijd door een monteur worden ingesteld, dit gebeurt in de garage. "

Vervangen van een spanrol

Als de distributieriem vervangen wordt, dan worden de spanrol en meelooprol eveneens vervangen. Het kan gebeuren dat de lager van één van de rollen zodanig versleten is dat de distributieriem overbelast raakt of zelfs breekt. Dat is de reden waarom de spanrollen en meelooprollen preventief vervangen worden. Een automatische spanner moet altijd op een koude motor gemonteerd worden om de juiste spanning op de aandrijfriem te krijgen. Hierbij moet de positiepin altijd correct gemonteerd worden in de positieopening van de motor.

Voordelige spanrol bestellen

Bij vervanging van een spanrol kunt u deze online bestellen. Hiermee bespaart u geld op de reparatie van uw auto. U kunt de spanners mee bestellen met de distributieriem als het gaat om preventieve vervanging. Is de spanrol kapot, bestel dan meteen een reserve exemplaar meevoor uw eigen voorraad.

Feedback