Ga naar content Ga naar navigatie

Koppelstang goedkoop online bestellen

5.606 Product(en)
*Adviesprijs: aanbevolen prijs van de producent

Koppelstang

De koppelstang is één van de onderdelen van de stuurinrichting in de auto. Een auto heeft 2 koppelstangen. Deze koppelstangen bevinden zich tussen de draagarmen van de wielen en de stabilisatorstang. De stabilisatorstang is een lange stalen stang die er voor zorgt dat de auto in de bochten niet de neiging tot rollen krijgt. Deze stang zit vast aan de veerpoten en laat deze samen werken in de wielophanging zodat ook in de bochten de auto een stabiele wegligging blijft houden. Door de constructie duwt en trekt de stabilisatorstang via de koppelstangen aan de draagarmen van de wielen als de auto door een bocht rijdt.

Koppelstang versleten

Als de koppelstangen niet goed meer werken of versleten raken, dan is dat vooral te merken bij het rijden door bochten of kuilen in de weg. U kunt dan een gerammel of gebonk horen bij de wielen of bij één van de wielen. De koppelstangen kunnen ook los gaan zitten waardoor er speling ontstaat, dit is goed te merken aan gerammel bij het rijden door de bochten. Het is dan verstandig om de koppelstangen te laten vervangen, waarbij dan meestal beide stangen vervangen moeten worden.

Koppelstang kiezen

Als u de koppelstangen wilt vervangen, dan kunt u in onze webshop de juiste onderdelen vinden door het intypen van uw kenteken of door te zoeken op uw merk en type auto. U krijgt dan automatisch de juiste koppelstangen te zien die in uw auto gemonteerd kunnen worden. Bestel ze eenvoudig online en u kunt snel de koppelstangen vervangen.

Feedback