Ga naar content Ga naar navigatie

Koppelingkabel goedkoop online bestellen

891 Product(en)
*Adviesprijs: aanbevolen prijs van de producent

Koppelingskabel

De koppelingskabel of Bowdenkabel is één van de onderdelen van het koppelingssysteem van uw auto. De binnenste kabel is gemaakt van metaal en het omhulsel is van kunststof. De kabel bevindt zich tussen het koppelingspedaal en de koppeling. Hier zorgt de kabel voor de verbinding tussen deze twee auto onderdelen. Bij het intrappen van het koppelingspedaal wordt door de scharnierende werking de binnenkabel van de Bowdenkabel aangetrokken. Hierdoor scharniert de hefboom waardoor de druklager naar binnen wordt gedrukt tegen de diafragmaveren van de drukgroep aan. Hierdoor komt de koppelingsplaat vrij waardoor er ontkoppeld wordt. Daarna kan de auto in de versnelling gezet worden.

Kapotte koppelingskabel vervangen

"De koppelingskabel kan na langdurig gebruik gaan slijten. Een paar veel voorkomende problemen zijn:- gebroken kabel,- zwaar aanvoelende koppeling,- krakende geluiden bij het ontkoppelen.Met een gebroken kabel kunt u niet meer koppelen en schakelen, waardoor de auto niet meer vooruit komt. Meestal gaat een zwaar aanvoelende koppeling vooraf aan een kabelbreuk, let hier dus goed op. Als u merkt dat de koppeling zwaarder gaat, laat dan de koppeling nakijken. Soms kan het probleem opgelost worden door het smeren van de kabel zodat het ontkoppelen weer makkelijk gaat. "

Bestel online een nieuwe koppelingskabel

Zonder koppelingskabel komt u helaas niet ver met uw auto. Vervang deze dus op tijd door een nieuwe kabel uit onze shop. U kunt gewoon online bestellen. Bestel dan ook meteen andere auto toebehoren zoals een versnellingsbak, koppeling of nieuw koppelingspedaal en bespaar flink op de verzendkosten.

Feedback