Ga naar content Ga naar navigatie
Voertuigselectie
Verfijn zoek

Koeling goedkoop online bestellen

33 Product(en)
*Adviesprijs: aanbevolen prijs van de producent

Koeling

"Koeling van de motorolie is zeer belangrijk voor het goed functioneren van de verbrandingsmotor, de turbo en de automatische versnellingsbak van uw auto. De koeling van de olie gebeurt via een oliekoeler die wel wat weg heeft van een radiator. Motorolie vervult de volgende functies in de motor:smeren,koelen,reinigen.Om deze functies goed te vervullen, moet de olie een temperatuur hebben van tussen 82 en 93 °C. Wordt de olie heter dan smeert en koelt deze niet meer waardoor de motor oververhit kan raken en vastloopt. Bij auto’s met een automatische versnellingsbak wordt de olie gekoeld om zo de transmissieolie op de juiste temperatuur te houden. Er zijn 2 typen oliekoelers: met lamellen en buizen en een variant met platen. "

Wat doen als de koeling niet goed werkt?

Als de oliekoeler lek is, dan zit er vaak olie bij de koelvloeistof. Als de automatische versnellingsbakolie niet goed gekoeld wordt dan kan de transmissie oververhit raken. Met name bij zware belasting en hoge temperaturen (bijvoorbeeld bij rijden door de bergen) kan de versnellingsbak hierdoor kapot gaan. De oliekoeler zit middenin het motorblok en is niet zo eenvoudig zelf te vervangen. Het vervangen van de koeling van olie is dus vaak een klus voor de garage.

Repareer de koeling met een nieuwe oliekoeler

Een lekkende oliekoeler kan zorgen voor schade aan de automatische versnellingsbak en moet dus vervangen worden. De reparatie is meestal niet goedkoop, bespaar dus geld door de nieuwe koeling online te bestellen in onze auto onderdelen shop. Bestel dan ook meteen nieuwe motorolie en koelvloeistof zodat deze ook ververst kunnen worden.

Feedback