Ga naar content Ga naar navigatie

Homokineet goedkoop online bestellen

1.392 Product(en)
*Adviesprijs: aanbevolen prijs van de producent

Homokineet

"De homokineet of homokinetische koppeling zorgt er bij voorwielaandrijving voor dat bij een draaiing van het stuur de voorwielen gelijkmatig worden aangedreven, ook al staan de wielen in een hoek ten opzichte van de aandrijfas van de auto. Dit is mogelijk door de speciale constructie van de homokinetische koppeling, die bestaat uit:- buitenkom (in de astap),- binnenwerk (op de as),- kogelkooi met kogels in kogelbanen,- homokineethoes.De homokineet bevindt zich aan de beide uiteinden van de aandrijfas van de voorwielen. Daar vangt de koppeling ook de in- en uitverende beweging van de wielen op. De homokineet hoes houdt de smering van de kogels in de constructie. Kapotte hoezen moeten dus altijd snel vervangen worden waarbij de smering van de kogels ook moet worden gecontroleerd."

Homokineet vervangen

Door verdroging van het smeervet bij de kogels of door lekkage van het vet door een kapotte hoes kan de homokineet kapot gaan. Een defecte homokinetische koppeling is herkenbaar aan een knakkend of tikkend geluid bij het maken van een (scherpe) bocht. Met name de buitenste homokinetische koppeling zal dan een hard geluid maken als deze kapot is. Vaak moet de homokineet dan helemaal vervangen worden.

Homokineet online bestellen

"Een kapotte homokineet kan los vervangen worden, of samen met de aandrijfas en de hoezen. Alle auto onderdelen kunt u eenvoudig bestellen op onze website. Of u nu zelf aan de slag gaat, of uw reparatie bij de garage laat doen, met onze auto onderdelen bent u in ieder geval goedkoper uit. "

Feedback