Ga naar content Ga naar navigatie

De gloeispiraal maakt deel uit van de gloeibougies die je terugvindt in de dieselmotor. Bij indirecte injectie zijn altijd gloeibougies nodig voor een koude start van de dieselmotor Bij een koude start moet de lucht in de verbrandingskamer opgewarmd worden. In de gloeibuis van de gloeibougie zitten zowel een regelspiraal als een gloeispiraal. De laatste zorgt er voor dat de gloeibuis aan het uiteinde gaat gloeien. Dit heet ook wel 'voorgloeien' en het zorgt er voor dat de verbrandingskamer alvast op temperatuur komt. De hoeveelheid roet in het uitlaatgas bij een koude start wordt hierdoor minder.

Voertuigselectie
Verfijn zoek

Gloeispiraal en een koude start

2 Product(en)
Gloeistroomcontrole
BOSCH
Gloeistroomcontrole
0 251 002 008
€ 48,17
Art.nr.:  10541440

Prijs per stuk
Prijs incl. BTW
excl. verzendkosten
leverbaar
Details
Gloeistroomcontrole
BOSCH
Gloeistroomcontrole
0 251 002 032
€ 49,53
Art.nr.:  10541457

Prijs per stuk
Prijs incl. BTW
excl. verzendkosten
leverbaar
Details
*Adviesprijs: aanbevolen prijs van de producent

Vervang tijdig je gloeispiraal

Kapotte onderdelen aan je auto zijn natuurlijk nooit prettig, maar een kapotte gloeispiraal is ook nog eens slecht voor het milieu. Je merkt dat de spiraal kapot is door een klop in de dieselmotor. Je kunt ook te maken krijgen met toerentalschommelingen en grote hoeveelheden roet in de uitlaat. Als je een roetfilter op je auto hebt zul je van dat laatste niets merken. Daarnaast gloeit de auto niet voor waardoor de verbranding minder efficiënt verloopt. Zorg dat de uitstoot van schadelijke gassen uit je auto zo laag mogelijk blijft en vervang de gloeispiraal op tijd.

Snel aan de slag met je nieuwe gloeispiraal

Nieuwe onderdelen bestel je snel en eenvoudig online op autoonderdelen-direct.nl. Met onze snelle zoekfunctie heb je de juiste onderdelen in een handomdraai gevonden. Als je het artikelnummer van het kapotte onderdeel weet, dan kun je deze ook gebruiken om op te zoeken. Na bestelling heb je je nieuwe gloeispriaal binnen 3-4 dagen in huis zodat je snel aan de slag kunt met je auto.

Feedback