Ga naar content Ga naar navigatie

Condensator goedkoop online bestellen

1.764 Product(en)
*Adviesprijs: aanbevolen prijs van de producent

Condensator

"De condensator of condensor is één van de onderdelen van de airconditioning in uw auto. De condensator is het koelelement van de airco, wat zich voor de radiateur in de auto bevindt. De compressor van de airconditioning pompt het koudemiddel in de vorm van oververhitte dampdoor de condensator heen. Die koelt het koudemiddel af met circa 10 graden waardoor er zowel vloeistof als damp in het airco systeem zitten. Het koudemiddel gaat verder het systeem in en koelt daar nog verder af waardoor er alleen nog onderkoelde vloeistof over blijft. De condensator koelt het koudemiddel af met behulp van rijwind. Als de buitentemperatuur erg hoog is, of de auto staat in de file, dan werkt de koeling door rijwind niet. De koeling van het koudemiddel gaat dan via koelventilatoren die aanslaan en zo zorgen voor de afkoeling van het koudemiddel in de condensator."

Condensator werkt niet

"Als de condensator niet werkt dan wordt het koudemiddel onvoldoende gekoeld en zal de airco niet werken. De condensor kan kapot gaan door de volgende oorzaken:- corrosie,- vervuiling,- beschadiging door grove vuildeeltjes (bv steentjes).Een kapotte condensator moet dus vervangen worden zodat het binnenklimaat in de auto weer goed geregeld kan worden. "

Condensator vervangen

Als u een nieuwe condensator zoekt, gebruik dan onze zoekfunctie en u zult snel het juiste type condensor voor uw auto gevonden hebben. Sommige condensors worden inclusief droger geleverd, beide zitten dan in dezelfde behuizing. Andere condensators worden zonder droger geleverd. Kijk voor het juiste type in het onderhoudsboekje van uw auto.

Feedback