Ga naar content Ga naar navigatie

Asverbinding goedkoop online bestellen

137 Product(en)
*Adviesprijs: aanbevolen prijs van de producent

Asverbinding

"De asverbinding in een auto verbindt twee gedeeltes van een aandrijfas. Er zijn verschillende aandrijfassen in een auto te vinden, zoals: - versnellingsbakas,- cardanaandrijving,- krukas.Assen bestaan vaak uit verschillende delen die gekoppeld zijn door een asverbinding. Asverbindingen kunnen flexibel of star zijn, dit is afhankelijk van de beweegbaarheid van de as waar de verbinding op geplaatst wordt.Starre verbindingen worden vaak geschroefd of gelast. De spiebaanverbinding is een ander voorbeeld van een verbinding tussen twee assen, waarbij de ene as een uitwendige spiebaanverbinding heeft en de andere as een inwendige verbinding. Daardoor kunnen beide assen over elkaar heen schuiven en koppelen. Met kruiskoppelingen kan een verbinding worden gemaakt waarbij de aandrijving kleine hoeken moet overbruggen, zoals bij de cardanas."

Asverbinding vervangen

Als er iets kapot gaat aan een verbinding tussen twee assen dan werkt de aandrijving niet goed meer. De verbindingen tussen twee assen staan soms bloot aan grote krachten. Bij starre verbindingen kan de as zelfs breken waardoor veel schade aan uw auto kan ontstaan. Het is dus belangrijk om de asverbindingen van uw auto regelmatig te (laten) controleren op slijtage of roest en waar nodig deze op tijd te vervangen.

Asverbinding online kopen

Wilt u een asverbinding laten vervangen, bekijk dan goed welk type verbinding u nodig heeft voor de betreffende assen zodat de juiste werking van de as behouden blijft. Als u geld wilt besparen dan kunt u uw auto onderdelen online bestellen in onze webshop. Met uw kenteken kunt u snel de juiste asverbinding vinden.

Feedback